در بازار ارزهای دیجیتال اکثرا دو مفهوم coin و token با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند ، در صورتی که کاملا زیر ساخت و مفهوم متفاوتی از یکدیگر داشته و رفتار های خاص خود را در بازار سرمایه دیجیتال نشان میدهند .
در دنیای رو به گسترش کریپتو ها همه روزه اصطلاحات زیادی مانند eft, token, nft, … زاده می شوند . عدم درک صحیح یا استفاده ی اشتباه از این واژه ها می تواند منجر به خطا در تصمیم گیری می شوند .

اغلب coin و token هردو ارز دیجیتال خطاب میشوند ، در صورتی که این چنین نیست . با وجود اینکه هردو اصطلاح نماد یک نوع سرمایه هستند ، تفاوت های بسیاری دارند .
Coin
یک سکه واحدی از ارز دیجیتال است که کاربردی مشابه یک واحد ارزی پول های سنتی دارد . سکه ها برای استفاده به شبکه بلاک چین مستقل خود را دارند ، تراکنش ها ، کیف پول ها و ذخیره ی واحد های هر ارز روی این شبکه ساخته می شوند، هر ارز دیجیتال قابل مبادله با سایر ارزها بوده و در بعضی موارد مانند ارزهای سنتی (FIAT) می توانند برای خرید و فروش اشیا و سرویس ها استفاده شوند .

هر سکه دارای شبکه ی بلاک چین و زیر ساخت مستقل ، می تواند بدون نیاز به سایر سکه ها به تنهایی ارزش خود را حفظ کند . سکه ها همچنین توسط سایر کمپانی ها برای ساخت و عرضه سرویس های مختلف استفاده می شوند ، مانند NFT ها که روی بستر Ethereum قرار گرفته است .
Token
توکن ها همراه با یک پروژه زاده می شوند ، شرکت هایی که قصد ارایه سهام و سرویس های خود در بازار ارز های دیجیتال را دارند سرمایه گذاران ثروتمندی که می خواهند تامین نقدینگی و yield farming در سطح گسترده انجام دهند ، دست به ساخت توکن می زنند. توکن ها مثل یک اوراق بهادار ، مختص به هر شرکت هستند ، همانطور که مانند ارزهای دیجیتال قابلیت تبادل و سرمایه گذاری دارند ، توکن هر شرکت برای دریافت سرویس و ادعای مالکیت سهام همان شرکت استفاده می شوند . همانطور که با بلیط سینما نمیتوان هزینه ی غذا در یک رستوران را پرداخت ، توکن ها علاوه بر دارای ارزش عمومی در بازار سهام دارای ارزش خاصی در کمپانی مادر خود هستند.

ساخت و پیاده سازی یک توکن بسیار آسان تر از یک ارز دیجیتال است ، به این دلیل که توکن ها اغلب روی بستر بلاک چین سایر ارزهای دیجیتال قرار می گیرند . شرکتی که قصد ساخت یک توکن دارد، کافیست با انتخاب یک پلتفرم پایه مانند Ethereum ، در چند قدم اقدام به ساخت و ثبت توکن خود کند و بدین وسیله در تامین نقدینگی و یا جذب سرمایه برای صنعت خود باشد.
نویسنده : امیرحسین رستگار