شاخص ترس و طمع رمز ارز چیست؟

شاخص ترس و طمع رمز ارز چیست؟ آیا پیش از خرید آن را چک می کنید؟

آیا تا به حال به این مسئله فکر کرده اید که ترس و طمع موجود در سطح بازار کریپتو می تواند چه خساراتی را به سرمایه گذاری شما وارد نماید؟ این اتفاقات در کسری از ثانیه برای اکثر معامله گران و تریدر ها رخ می دهد. اصولا پیش بینی های شما، بهم ریخته و ضرر های غیر قابل جبرانی به سرمایه گذاری و هدف گذاری های مالی شما وارد می شود. این چالش را که اصولا آن را با شاخص ترس و طمع کریپتو اندازه گیری می نمایند، تبعات غیر قابل پیش بینی مختلفی را در بازار ارز های دیجیتال برای شما با خود به همراه دارد.

fear and greed index
شاخص ترس و طمع در بازار معاملات ارز های دیجیتال شاخص بسیار مهمی است

پدیده FOMO و رابطه آن با شاخص ترس و طمع

احساسات در بازار ارز دیجیتال قابل پیش بینی نیستند و می توانند توسط مولفه های مختلفی تحت تاثیر قرار بگیرند. به عنوان نمونه ترس عقب ماندن از رشد بازار و یا همان «پدیده FOMO»، یکی از انواع این نوع بازار گریزی ها می باشد که به پیش بینی تریدر ها آسیب و خدشه زیادی وارد می کند. از طرفی، بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی موفق نیز، ترجیح می دهند که توجه خود را به ارز های بزرگی همچون بیت کوین معطوف نمایند. در ادامه به تشریح بیشتر مفهوم شاخص ترس و طمع در دنیای ارز های دیجیتال می پردازیم.

fear and greed index
احساسات بازار برآیند واکنش تریدر هاست

احساسات حاکم بر بازار

احساسات عمومی اصولا نسبت به نتایج شاخص ترس و طمع واکنش های مختلفی نشان می دهند اما به صورت کلی غالب بازار نسبت به شاخص ترس و طمع، در مواقع منفی بازار واکنش احساسی منفی و در شرایط بازار مثبت واکنش صف خرید و مثبت نشان می دهند که امری کاملا مهم است. دو فرض کلی در خصوص شاخص ترس و طمع وجود دارد که عبارتند از :
• ترس شدید نشان دهنده نگرانی بالای تریدر ها و معامله گران نسبت به روند بازار می باشد و این می تواند یک فرصت خرید باشد.
• افزایش میزان طمع در شاخص ترس و طمع نیز نشان دهنده حریص شدن معامله گران بازار بوده و می تواند نشان دهنده وقوع اصلاحی قریب الوقوع در بازار باشد.
برای بررسی احساسات حاکم بر بازار براساس شاخص ترس و طمع، بایستی اعداد حاضر در بازار را با یک معیار مشخص اندازه گیری کرد. برای این کار معیار کلی را عددی ما بین 0 تا 100 در نظر گرفته و 0 را به عنوان ترس شدید محاسبه کرده و 100 را به عنوان طمع شدید در نظر می گیریم.
درک مفهوم شاخص ترس و طمع در بازار کریپتوکارنسی
اگر به نمودار های قیمت شاخص ارز دیجیتال دقت کرده باشید، متوجه نوسان لحظه ای قیمت ها خواهید شد. این نوسانات معمولاً به اقتصاد مربوط نمی ‌شوند و نشانگر درگیری معامله‌ گران و کاربران با احساساتی مانند ترس و طمع در بازار کریپتو می باشد. شاخص ترس و طمع، افزایش چشمگیر قیمت ها را در معاملات کریپتو به دنبال دارد. اندازه گیری شاخص ترس و طمع بین اعداد ۰ تا ۱۰۰ اندازه گیری شده و بر مبنای معیار زیر، نمودار آن آماده سازی می شود :
• از صفر تا ۲۴ برابر است با ترس شدید
• از ۲۵ تا ۵۰ برابر است با ترس
• از ۵۱ تا ۷۴ برابر است با طمع
• از ۷۵ تا ۱۰۰ برابر است با طمع شدید
زمانی که ترس شدید بر بازار کریپتو حاکم شود، سرمایه گذاران برای حفظ سرمایه خود آن را از صرافی های مختلف خارج کرده و یا آن ها را به سرمایه های دیجیتال دیگری (که اطمینان بیشتر نسبت به آن ها دارند) تبدیل می کنند. پس میتوان نتیجه گرفت، افزایش تقاضا برای سرمایه های امن، نشانگر افزایش میزان ترس در بازار کریپتو می باشد.

fear and greed index
شاخص ترس و طمع بازار کریپتو اثر گذاری خاصی بر روند بازار نیز دارد

مزایا و معایب شاخص ترس و طمع در معاملات بازار کریپتو

از جمله مهمترین مزایای شاخص ترس و طمع در بازار کریپتو، مواردی همچون :
• تحلیل های فاندامنتال می باشد که می توان به کمک آن و با بهره گیری از شاخص های احساسات برای سرمایه گذاری های بلند مدت، بر روی ارز های دیجیتال هدف گذاری شده، برنامه ریزی می شوند.
• این شاخص به هیچ متغیر دیگری وابسته نیست، در نتیجه تاثیرات عوامل خارجی را حذف می کند.
• از دیگر مزایای این شاخص جلوگیری از وسوسه ها لحظه ای در تبدیل دارایی دیجیتال به ارز های دیجیتال مد نظر تریدر ها می باشد.
• احساس ترس و طمع برای تصمیم گیری درباره زمان های بهتر در خصوص ورود به بازار و یا خروج در موقعیت های مختلف از بازار، مفید می باشد.
شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال علاوه بر مزایای مطرح شده فوق، معایبی نیز دارد که به توضیح این معایب در ادامه می پردازیم. معایب توجه به شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال، عبارت است از :
• احساسات بازار به تنهایی قابل استفاده نیستند و باید در هنگام معامله، به سایر عوامل تاثیر گذار در بازار کریپتو نیز توجه نمود.
• شاخص های احساسات و توانایی نیز، پیش بینی رویداد هایی که منجر به آشفتگی و نوسان قیمت در بازار کریپتو می ‌شوند را ندارند.

fear and greed index
المان های شاخص ترس و طمع معاملات ارز دیجیتال

چگونه سرمایه گذار از شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال به نفع خود استفاده می کند ؟

دو راه برای بهره گیری از این شاخص ها، در تحلیل بازار ارز دیجیتال وجود دارد و در ادامه به تشریح این راه حل ها می پردازیم که عبارتند از :
• شاخص، ابزاری برای کنترل احساسات بازار کریپتو
o شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال برای درک ارزش بازار کریپتو بسیار مفید است. زیرا فهم اولیه و کلی سرمایه ‌گذاران و تریدر ها از بازار کریپتو و تاثیر گذاری آن بر سهام بسیار مهم تر از ارزش واقعی خود سهام ها می باشد. در بازه ‌های ۱۰، ۵۰ و ۲۰۰ روزه می توان روند های کوتاه مدت و بلند مدت در بازار را تعیین نمود. زمانی که شاخص از میانگین مورد نظر بالاتر باشد، روند بازار صعودی است و هنگامی که این نمودار از میزان مورد نظر پایین تر باشد روند بازار نزولی می گردد.
• شاخص، ابزاری برای تایید اقدامات معامله گران و صرافی ها
o از احساسات بازار برای فهم درست در تغییرات شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال، استفاده می کنند. تغییر دادن احساسات و یا ماندن در یک روند، ممکن است در سرمایه گذاری کمک کننده باشد و همچنین بعد از یک اصلاح بزرگ، استفاده از این استراتژی خیلی مهم و حیاتی است. افرادی که در بازار سرمایه فعالیت می کنند، هنگامی که روند میان مدت و یا بلند مدت نزولی را مشاهده کنند، بایستی منتظر پایین ترین قیمت نیز باشند تا ریسک سرمایه‌ گذاری آن ها در بازار کریپتو کمتر شود.
داده ها و منابع جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای جمع بندی شاخص ترس و طمع
داده ها و منابع مورد نیاز برای جمع آوری اطلاعات، جهت جمع بندی شاخص ترس و طمع، بر شش بخش تقسیم می شوند. این شش قسمت عبارتند از :
• نوسانات قیمت موجود در بازار ارز های دیجیتال
• مارکت مومنتوم (شتاب و حجم بازار)
• رسانه های عمومی و شبکه های اجتماعی
• نظرسنجی های عمومی
• میزان دامیننس و تسلط و تاثیر گذاری بر بازار
• ترند بازار

fear and greed index
ترس و طمع دو مولفه مهم در بازار کریپتو

رسانه های عمومی و شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی تسلط بسیار زیادی بر احساسات حاکم بر بازار ارز های دیجیتال دارند و سابقه نشان داده است که تعیین روند قانونی و یا غیر قانونی بودن ارز های دیجیتال و یا به رسمیت شناخته شدن آن ها به عنوان پول ملی و یا عدم پذیرش آن به عنوان یک ارز رایج قابل استفاده و قابل قبول توسط مردم و یا دولت، اثرات بسیار زیادی بر روی احساسات موجود در بازار و سرمایه گذاران و تریدر های بازار هر کشور گذاشته است.
از طرفی افراد پر مخاطب و معروف از جمله سلبریتی ها نیز تاثیر چون و چرایی بر احساسات بازار دارند و هر از گاهی با دادن پالس های مثبت و منفی نشان داده اند که برهم زننده آرامش بازار بوده و به صورت سیگنال های خرید و فروش ترس و طمع موجود را تحریک می نمایند. از این رو شاخص ترس و طمع نیز تحت تاثیر شدید شبکه های اجتماعی و سیگنال های خرید و فروش غیر مستقیم است

نظرسنجی های عمومی

اصولا موسسات و صرافی های معتبر، کمپین های نظر سنجی برگزار کرده و از مخاطبان خود سوالاتی را در خصوص بازار می پرسند؛ بررسی احساسات تریدر ها در بازار به یک معیار مهم و گسترده و دقیق بدل شده است و نتایج آن توسط سازمان ها و رسانه های مختلف از جمله نشریات معروف منتشر می شود. نظرسنجی احساسات به دلیل وقت گیر بودن عمدتا به اشکال مختلف از تریدر ها انجام می شود. یکی از شیوه ها به صورت نظرسنجی ایمیلی بوده و یا از طریق پیام کوتاه و … رسانه ها و نشریات و وب سایت های معتبر از مردم نظرسنجی می کنند.

fear and greed index
بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال مسلط بر بازار کریپتو و احساسات معامله گران

میزان دامیننس و تسلط و تاثیر گذاری بر بازار

میزان دامیننس و تسلط و تاثیرگذاری یک ارز دیجیتال خاص بر بازار کریپتو متفاوت است و هر ارز دیجیتالی سهم خاص خود را از این بازار دارد. به همین دلیل دانستن مفهوم میزان دامیننس و تسلط و تاثیرگذاری ارز های دیجیتال مهم بر بازار کریپتو بسیار مهم است و رفتار هر ارز دیجیتال بر احساسات معامله گران اثر گذاری مستقیم دارد. این موضوع در ارز های دیجیتال سلطه گری مانند بیت کوین و اتریوم بسیار پر رنگ تر است.

ترند بازار

مفهوم ترند بازار این است که براساس حرکت کلی بازار به صورت صعودی و یا نزولی بودن، تریدر ها وارد بازار شده و سرمایه گذاری می کنند. از طرفی معامله گر اولین موضوعی که در نظر میگیرد سود شخصی است؛ از این رو با آگاهی قبلی وارد معامله ای می شود که ترند بازار آن صعودی یا نزولی باشد. تعیین استراتژی و زمان خرید و فروش مهم ترین بخش های سرمایه گذاری بر مبنای ترند بازار است.

کلام پایانی

• رفتار بسیاری از سرمایه گذاران و تریدر های بازار کریپتو، اغلب بر مبنای احساسات می باشد. بنابراین شاخص ترس و طمع احساسات متفاوت معامله‌ گران و تریدر های ارز دیجیتال را به صورت کمی و با استفاده از اعداد و ارقام نمایش می دهد. شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال یک ابزار مفید برای سنجش احساسات بازار است، اما به یاد داشته باشید که این شاخص به تنهایی کافی نیست و در کنار سایر شاخص ها بایستی مورد بررسی و استفاده قرار بگیرد.
• این شاخص توسط سرمایه ‌گذاران در مواقع ضروری مورد استفاده قرار می گیرد و سرمایه گذاران برای مطلع شدن از موج های سود و زیانی که در بازار کریپتو به راه می افتد، به این شاخص مراجعه می کنند تا در موعد مورد نظر سرمایه گذاری هدفمند خود را انجام بدهند. شاخص ترس و طمع احساسات قدرتمندی هستند که می ‌توانند بر افزایش یا کاهش قیمت ها تاثیر زیادی داشته باشند. همچنین استفاده از این شاخص در سرمایه گذاری ریسک سرمایه گذاری را بر روی ارز های دیجیتال را کاهش میدهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
آخرین مقالات
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
لوگو سایت

موسسه فناوری بلاکچین اپکس

پشتیبانی و فروش: