Ethereum چگونه کار می کند؟
مانند همه ارزهای رمزپایه ، اتریوم نیز بر اساس یک شبکه بلاکچین کار می کند. بلاکچین یک بستر عمومی غیرمتمرکز و توزیع شده است که در آن تمام معاملات تأیید و ثبت می شود.
اگر اتریوم را یک دفترچه حساب در نظر بگیریم ،همه افرادی که در شبکه Ethereum شرکت می کنند کپی یکسانی از این دفترچه دارند ، به آنها اجازه می دهد همه معاملات گذشته را ببینند. اما این حساب غیر متمرکز است به این دلیل که شبکه توسط هیچ نهادی متمرکز اداره یا اداره نمی شود – در عوض ، توسط همه دارندگان ارز در کنترل و قدرت دهی به شبکه نقش دارند.

معاملات بلاکچین برای حفظ امنیت شبکه و تأیید معاملات از رمزنگاری استفاده می کنند. کاربران با استفاده از سخت افزار اقدام به “استخراج” یا حل معادلات پیچیده ریاضی استفاده می کنند. هر معامله ای که توسط شبکه را تأیید می شود بلوک های جدیدی را به زنجیره بلوکی که در قلب سیستم است اضافه می کند و در اذای آن به شرکت کنندگان پاداش ارز رمزپایه اعطا می شود. برای سیستم Ethereum ، به این نشانه ها Ether (ETH) گفته می شود.
از اتر می توان برای خرید و فروش کالاها و خدمات مانند بیت کوین استفاده کرد. همچنین طی سالهای اخیر افزایش سریع قیمت منجر به تبدیل اتریوم برای یک سرمایه گذاری نیز شده است. ویژگی منحصر به فرد این ارز آن است که سرویس بلاک چین خودرا در در اختیار عموم قرار می دهد و کاربران می توانند برنامه ها و پروژه های خود را بر روی آن اجرا کنند. این برنامه ها می توانند داده های شخصی را ذخیره و انتقال دهند یا معاملات پیچیده مالی را انجام دهند.
کن فروم ، مدیر آموزش و توسعه در Enterprise Ethereum Alliance می گوید: “Ethereum با بیت کوین متفاوت است زیرا این شبکه می تواند بیشتر از فرآیند استخراج و ذخیره اعتبار مالی انجام دهد.” “این قابلیت محاسباتی اساسی ،یک ارز محدود به ذخیره ارزش و بستر مبادله ای را به یک موتور محاسباتی جهانی غیرمتمرکز و ذخیره داده بسیار امن قابل تأیید آشکار تبدیل می کند.”

تفاوت اتر و اتریوم ؟
شما می توانید از اتر به عنوان ارز دیجیتال در معاملات مالی ، به عنوان سرمایه گذاری یا ذخیره ارزش استفاده کنید. Ethereum شبکه زنجیره بلوکی است که اتر در آن نگهداری و مبادله می شود. همانطور که در بالا ذکر شد ، شبکه ی اتریوم می تواند بستر پایه ی ارز ها و پروژه های بسیاری باشد و ETHER نیز از این قاعده مستثنی نیست.
بواز آویتال ، رئیس محصولات Anchorage ، می گوید: “یک بلاک چین می تواند ابزار مورد استفاده برای تراکنش های ساده وجوه باشد ، یا ممکن است شبکع ای از معاملات پیچیده باشد که از مبادله دارایی گرفته تا گرفتن وام تا کسب یک قطعه هنری دیجیتال را انجام دهد.”
از شبکه Ethereum همچنین می توان برای ذخیره داده ها و اجرای برنامه های غیرمتمرکز نیز استفاده کرد. افراد می توانند به جای استفاده از سرور متعلق به گوگل یا آمازون ، که در آن یک شرکت داده ها را کنترل می کند ،از بلاک چین Ethereum به عنوان هاست پروژه های خود استفاده کنند. این به کاربران امکان می دهد داده های خود را کنترل کنند و محدود به مدیریت شخص یا کمپلانی خاصی نباشد .
شاید یکی از جذاب ترین موارد استفاده در مورد Ether و Ethereum ، قراردادهای خوداجرایی یا اصطلاحاً قراردادهای هوشمند باشد. مانند هر قرارداد دیگر ، دو طرف در مورد تحویل کالا یا خدمات در آینده توافق می کنند. برخلاف قراردادهای متعارف ، و کلا لازم نیستند: طرفین قرارداد را در بلاکچین Ethereum رمزگذاری می کنند و پس از احراز شرایط قرارداد ، به صورت هوشمند در شبکه اتریوم اجرا شده و مفاد لازم صورت می پذیرد.

Ethereum در مقابل بیت کوین
استفاده اصلی بیت کوین به عنوان ارز مجازی و ذخیره ارزش است. اتر همچنین به عنوان یک ارز مجازی و ذخیره ارزش کار می کند ، اما شبکه غیرمتمرکز Ethereum امکان ایجاد و اجرای برنامه ها ، قراردادهای هوشمند و سایر معاملات را در شبکه فراهم می کند. بیت کوین همچین ویژگی هایی را در خود نداشته و صرفا به عوان یک واحد پولی ارائه می شود.
از برتری های دیگر اتریوم سرعت بالاتر در گسترش شبکه و انجام تراکنش است. گری دی وال ، رئیس گروه بازارهای مالی و مقررات Katten می گوید: “بلوک های جدید در شبکه Bitcoin هر 10 دقیقه یک بار تأیید می شوند در حالی که بلوک های جدید در شبکه Ethereum هر 12 ثانیه یک بار اعتبارسنجی می شوند.” وی خاطرنشان کرد: تحولات آینده می توانند معاملات Ethereum را بیش از پیش نیز تسریع کنند.
لازم به ذکر است که برخلاف بیتکوین ، هیچ محدودیتی در تعداد توکن های احتمالی Ether وجود ندارد در حالی که بیت کوین بیش از 21 میلیون سکه آزاد نخواهد کرد.

مزایای Ethereum
بستر آماده از پیش ساخته شده. اتریوم یک شبکه مطمئن و پایدار است که در طی زمان توسط پروژه ها و میلیارد ها دلار تراکنش تست شده است ، این بستر با اطمینان و پایداری کامل می تواند زمینه ای قابل اعتماد برای انواع پروژه ها باشد.
طیف گسترده ای از ویژگی ها و امکانات.علاوه بر این که از Ethereum به عنوان ارز دیجیتال استفاده می شود ، می تواند برای پردازش انواع دیگر معاملات مالی ، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیره داده ها برای برنامه های شخص ثالث نیز استفاده شود.
نوآوری و پشتیبانی مداوم. یک جامعه بزرگ از توسعه دهندگان Ethereum دائما به دنبال راه های جدید برای بهبود شبکه و توسعه برنامه های جدید هستند. Avital می گوید: “به دلیل محبوبیت Ethereum ، این شبکه به عنوان شبکه Blockchain ارجح برای برنامه های غیرمتمرکز جدید و مهیج (و گاهی خطرناک) شناخته می شود و همه روزه کاربران و توسعه دهندگان بیشتری به آن می پیوندند.”
استقلال کامل و اجتناب از واسطه و مدیریت.شبکه غیرمتمرکز Ethereum وعده داده است که کاربران می توانند واسطه های شخص ثالث را ترک کنند ، مانند وکلائی که قراردادها را می نویسند و تفسیر می کنند ، بانک هایی که در معاملات مالی واسطه هستند یا خدمات میزبانی وب شخص ثالث
معایب اتریوم
افزایش هزینه های معامله. افزایش محبوبیت Ethereum منجر به افزایش هزینه های معامله شده است. هزینه معاملات Ethereum در فوریه 2021 به ازای هر معامله رکورد 23 دلار را زد که اگر شما به عنوان یک استخراج کننده درآمد کسب می کنید به نفع شماست اما اگر می خواهید از ویژگی های شبکه استفاده کنید باعث خرج بیشتر می شود. دلیل این امر این است که برخلاف بیت کوین ، جایی که خود شبکه به تأییدکنندگان معاملات پاداش می دهد ، اتریوم از کسانی که در معامله شرکت می کنند ، می خواهد هزینه را پوشش دهند.
پتانسیل تورم.در حالی که Ethereum محدودیت سالانه انتشار 18 میلیون اتر در سال را دارد ، محدودیت مادام العمر برای تعداد بالقوه سکه وجود ندارد. در نتیجه Ethereum به عنوان یک سرمایه گذاری ممکن است بیشتر مانند دلار عمل کند و به اندازه بیت کوین که محدودیت مادام العمر در تعداد سکه ها دارد ، ارزش خود را حفظ نکند.
آینده ناشناخته Ethereum. همچنان به تکامل و پیشرفت خود ادامه می دهد و توسعه مداوم Ethereum 2.0 نوید عملکردهای جدید و کارایی بیشتر را می دهد. با این حال ، این به روزرسانی عمده در شبکه باعث ایجاد عدم اطمینان برای برنامه ها و معاملات فعلی مورد استفاده می شود.
مترجم : امیرحسین رستگار