logo

8کلاهبرداری رایج در بیت کوین و چگونگی جلوگیری از آنها

معرفی

تا زمانی که فناوری جدید به جهان وارد شود ، کلاهبرداران به جستجوی مکانی برای رشد ادامه خواهند داد. متأسفانه ، بیت کوین به کلاهبرداران ارز دیجیتال فرصت جالبی می دهد ، زیرا یک بستر اقتصادی بدون مرز است.
ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین به شما امکان می دهد کنترل کامل سرمایه گذاری های خود را داشته باشید. با این حال ، ترسیم چارچوب نظارتی و اجرای قانون مناسب نیز دشوارتر است. اگر کلاهبرداران موفق شوند شما را فریب دهند تا هنگام استفاده از بیت کوین اشتباه کنید ، ممکن است در نهایت BTC شما را بدزدند و در واقع هیچ کاری نمی توانید برای بازیابی رمزنگاری خود انجام دهید.

با این حال ، درک نحوه کار کلاهبرداران و یادگیری چگونگی شناسایی پرچم های قرمز مهم بسیار مهم است. بسیاری از کلاهبرداری های بیت کوین وجود دارد که باید مراقب آنها باشید و برخی از آنها بیشتر از سایرین شایع هستند. به همین دلیل ، ما می خواهیم هشت کلاهبرداری رایج در بیت کوین و چگونگی جلوگیری از آنها را بررسی کنیم.
کلاهبرداری رایج در بیت کوین (و چگونه می توان از آنها جلوگیری کرد)

هکر های کریپتو

Blackmail

Blackmail روشی شناخته شده است که کلاهبرداران از آن برای تهدید دیگران به انتشار اطلاعات حساس استفاده می کنند مگر اینکه به نحوی بازپرداخت شوند. این بازپرداخت معمولاً به صورت ارز رمزنگاری شده ، بخصوص بیت کوین صورت می گیرد.

در این روش اطلاعات حساس شما پیدا یا جعل می شود و کلاهبرداران از این اطلاعات استفاده می کنند تا شما را مجبور به ارسال بیت کوین یا سایر پول ها کنند.
بهترین راه برای جلوگیری از سیاه نمایی کلاهبرداران از بیت کوین شما این است که در انتخاب اطلاعات ورود به سیستم ، اینکه از کدام سایت ها به صورت آنلاین بازدید می کنید و به چه کسی اطلاعات خود را می دهید مراقب باشید. همچنین استفاده از احراز هویت دو عاملی در صورت امکان عاقلانه است.

مبادلات جعلی

همانطور که از نامش پیداست ، مبادلات جعلی کپی جعلی از مبادلات رمزنگاری قانونی است. به طور معمول ، این کلاهبرداری ها به عنوان برنامه های تلفن همراه ارائه می شوند ، اما ممکن است آنها را به عنوان برنامه های دسک تاپ یا وب سایت های جعلی نیز پیدا کنید. شما باید مراقب باشید زیرا برخی از مبادلات جعلی بسیار شبیه به مبادلات اصلی هستند. ممکن است در نگاه اول قانونی به نظر برسند ، اما هدف آنها سرقت پول شما است.

به طور معمول ، این مبادلات جعلی با ارائه ارزهای رایگان ، قیمت های رقابتی ، هزینه های مبادله کم و حتی هدیه ، معامله گران و سرمایه گذاران را به خود جلب می کند.
برای جلوگیری از کلاهبرداری در مبادله جعلی ، باید URL واقعی را علامت گذاری کنید و همیشه قبل از ورود به سیستم آن را دوبار بررسی کنید. همچنین می توانید از Binance Verify برای بررسی حقانیت URL ها ، گروه های تلگرامی ، حساب های Twitter و موارد دیگر استفاده کنید.
وقتی صحبت از برنامه های تلفن همراه است ، مطمئن شوید که اطلاعات برنامه نویس ، تعداد بارگیری ، بررسی و نظرات را تأیید کنید. 

مبادلات جعلی

هدایای جعلی

هدایای جعلی برای کلاهبرداری از ارزهای رمزنگاری شده شما با ارائه چیزی رایگان در ازای سپرده اندک ، مورد سو استفاده قرار می دهند. به طور معمول ، کلاهبرداران از شما می خواهند که ابتدا وجهی را به آدرس بیت کوین ارسال کنید تا بتوانید در ازای آن بیت کوین بیشتری دریافت کنید (به عنوان مثال ، “ارسال 0.1 BTC برای دریافت 0.5 BTC”). اما اگر این معاملات بیت کوین را انجام دهید ، چیزی دریافت نخواهید کرد و دیگر هرگز وجوه خود را نخواهید دید.

انواع مختلفی از کلاهبرداری های جعلی ارائه دهنده وجود دارد. به جای BTC ، برخی از کلاهبرداری ها ارزهای رمزنگاری شده دیگری مانند ETH ، BNB ، XRP و بسیاری دیگر را درخواست می کنند. در بعضی موارد ، ممکن است آنها کلید خصوصی یا سایر اطلاعات حساس شما را بخواهند.
هدایای جعلی معمولاً در توییتر و دیگر سیستم شبکه های اجتماعی یافت می شوند ، جایی که کلاهبرداران به توییت های معروف ، اخبار ویروسی یا اطلاعیه ها دسترسی پیدا می کنند .
بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری های ساختگی ، این است که هرگز در هر نوع هدایایی که ابتدا باید چیزی با ارزش ارسال کنید شرکت نکنید. هدیه های قانونی هرگز درخواست وجه نمی کنند.

اسکم

فیشینگ شبکه های اجتماعی

فیشینگ در شبکه های اجتماعی یک کلاهبرداری رایج در بیت کوین است که مانند هدایای جعلی ، به احتمال زیاد در شبکه های اجتماعی خواهید یافت. کلاهبرداران حسابی ایجاد می کنند که به نظر می رسد شخصی با سطح بالایی از اقتدار در فضای رمزنگاری است (این امر به عنوان جعل هویت نیز شناخته می شود). در مرحله بعدی ، آنها هدایای جعلی را از طریق توییت یا پیام های گپ مستقیم ارائه می دهند.

بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری از طریق فیشینگ در شبکه های اجتماعی ، بررسی مجدد شخص ارائه دهنده است. معمولاً شاخص هایی از این مورد در برخی شبکه های اجتماعی وجود دارد ، مانند علامت های تیک آبی در توییتر و فیس بوک.

فیشینگ

کپی و جایگذاری بد افزار

بدافزار کپی و چسباندن راهی بسیار زیرکانه برای کلاهبرداران برای سرقت وجوه شما است. این نوع بدافزار داده های کلیپ بورد شما را ربوده و در صورت عدم احتیاط ، مستقیماً به کلاهبرداران پول ارسال می کنند.

فرض کنید شما می خواهید برای دوست خود مقداری BTC ارسال کنید. طبق معمول ، او آدرس بیت کوین خود را برای شما ارسال می کند تا بتوانید آن را در کیف پول بیت کوین خود کپی و پیست کنید. با این حال ، اگر دستگاه شما به بدافزار کپی و چسباندن آلوده باشید ، آدرس کلاهبردار به طور خودکار در هنگام چسباندن جایگزین آدرس دوست شما می شود. این بدان معنی است که به محض ارسال و تأیید تراکنش بیت کوین ، پرداخت BTC شما در دست کلاهبردار خواهد بود و دوستتان هیچ چیز دریافت نمی کند.
برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری ، باید بسیار مراقب امنیت کامپیوتر خود باشید. مراقب پیام ها یا ایمیل های مشکوکی باشید که ممکن است حاوی پیوست آلوده یا پیوندهای خطرناک باشند. به وب سایت هایی که مرور می کنید و همچنین به نرم افزاری که روی دستگاه های خود نصب می کنید توجه کنید. شما همچنین باید به نصب منظم یک آنتی ویروس و اسکن تهدیدات بپردازید. همچنین به روز نگه داشتن سیستم عامل (OS) دستگاه خود بسیار مهم است.

کپی بد افزار

ایمیل های فیشینگ

فیشینگ انواع مختلفی دارد. یکی از رایج ترین موارد استفاده از ایمیل های فیشینگ است که سعی دارند شما را فریب دهند تا یک فایل آلوده را بارگیری کنید یا روی پیوندی که شما را به سمت یک وب سایت مخرب سوق می دهد که قانونی به نظر می رسد کلیک کنید. این ایمیل ها هنگامی خطرناک هستند که از محصول یا خدمتی که شما مرتباً استفاده می کنید تقلید کنند.

معمولاً ایمیل های فیشینگ پیامی را شامل می شوند که از شما می خواهد برای تأمین امنیت حساب یا وجوه خود فوری اقدام کنید. آنها ممکن است از شما بخواهند که اطلاعات حساب خود را به روز کنید ، گذرواژه خود را بازنشانی کنید یا اسناد را بارگذاری کنید. در بیشتر موارد ، هدف آنها جمع آوری اطلاعات ورود به سیستم شما برای تلاش و هک حساب شما است.
اولین قدم برای جلوگیری از کلاهبرداری های ایمیل فیشینگ این است که آیا ایمیل ها از منبع اصلی می آیند یا خیر. در صورت تردید ، می توانید برای تأیید ایمیل دریافتی از طرف آنها مستقیماً با شرکت تماس بگیرید. دوم ، می توانید از طریق پیوندهای ایمیل (بدون کلیک) حرکت کنید و بررسی کنید که آیا URL ها غلط املایی ، نویسه های غیرمعمول یا سایر بی نظمی ها دارند.
حتی اگر پرچم های قرمز را پیدا نکردید ، باید از کلیک کردن روی پیوندها خودداری کنید. در صورت نیاز به دسترسی به حساب خود ، باید این کار را از طریق روش های دیگر مانند تایپ کردن URL به صورت دستی یا استفاده از نشانک ها انجام دهید.

فیشینگ

طرح های Ponzi و Pyramid

طرح های Ponzi و Pyramid دو مورد از قدیمی ترین کلاهبرداری های مالی در طول تاریخ هستند. طرح Ponzi یک استراتژی سرمایه گذاری است که بازده سرمایه گذاران قدیمی را با پول سرمایه گذار جدید بازپرداخت می کند. وقتی کلاهبردار دیگر نمی تواند سرمایه گذاران جدیدی بیاورد ، جریان پول متوقف می شود. OneCoin نمونه خوبی از طرح رمزگذاری Ponzi بود.

طرح هرمی یک مدل تجاری است که براساس تعداد عضو جدیدی که عضو می شوند به اعضا پرداخت می کند. وقتی هیچ عضوی جدید نمی تواند ثبت نام کند ، جریان پول متوقف می شود.
بهترین راه برای جلوگیری از هر یک از این طرح ها ، انجام تحقیقات در مورد ارزهای رمزپایه ای است که می خرید – اعم از آلتکوین یا بیت کوین. اگر ارزش پول رمزنگاری شده یا صندوق بیت کوین صرفاً به پیوستن سرمایه گذاران یا اعضای جدید وابسته باشد ، احتمالاً خودتان یک طرح Ponzi یا هرم پیدا کرده اید.

طرح های پانزی

باج افزار

Ransomware نوعی بدافزار است که یا دستگاه های تلفن همراه یا رایانه ای قربانیان را قفل می کند یا از دسترسی آنها به داده های ارزشمند جلوگیری می کند.این حملات هنگامی که متوجه بیمارستان ها ، فرودگاه ها و سازمان های دولتی باشد می توانند به ویژه مخرب باشند.
به طور معمول ، باج افزار در صورت عدم دریافت پرداخت قبل از مهلت مقرر ، دسترسی به پرونده های مهم یا پایگاه داده را مسدود کرده و تهدید به حذف آنها می کند. اما متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که مهاجمان به قول خود احترام بگذارند.

مواردی وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود در برابر حملات باج افزار انجام دهید:
یک آنتی ویروس نصب کنید و سیستم عامل و برنامه های خود را به روز نگه دارید.
از کلیک روی تبلیغات و پیوندهای مشکوک خودداری کنید.
مراقب پیوست های ایمیل باشید. در مورد پرونده هایی که با .exe ، .vbs یا .scr خاتمه می یابند باید بسیار مراقب باشید.
از پرونده های خود به طور منظم پشتیبان تهیه کنید تا در صورت آلوده شدن بتوانید آنها را بازیابی کنید.
می توانید در NoMoreRansom.org مشاوره مفید در زمینه پیشگیری از باج افزار و ابزارهای بازیابی رایگان پیدا کنید.

مترجم : امیرحسین رستگار

باج افزار
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین اخبار
آخرین مقالات
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
لوگو سایت

موسسه فناوری بلاکچین اپکس

پشتیبانی و فروش: